pyhra 2 augusztus 11 szerda

 2010.08.12. 09:09

Reggel meg be kellett fejeznünk a Hofladenben a takaritäst, de azzal gyorsan keszen lettünk. Meg itt-ott kijavitottuk meg a festest is, ami tegnap nem igazän jött össze, azt eltüntettük:)

Ezutän Helmut mindig tud ujat mutatni, es kitalälni... Most eppen azt, hogy egyikünk fükaszäval nyirja le ott a füvet, ahol Hansi tegnap nem tudta, fäk körül meg a kavicsos zsäkoknäl... Na hät ettül nem röpdöstünk örömünkben, nälam majdhogynem nehezebb az a kasza, Niki meg rövid nadrägban volt, szoval nem nagyon talältuk magunkat alkalmasnak a feladatra, de aztän csak bevällalta Niki:( Egy-ket (härom) ujabb serüles a läbän igazän jol mutat... Ennel mär csak az enyem nez ki jobban, tiszta lila az egesz combom, mondtam is Nikinek, tuti ver engem ejszaka:) Reggelinel Nikinek kertünk meg damilt, ami aztän kesöbb megint kifogyott, de ez mär nem izgatott minket, csak pär szäl maradt mär csak. Aztän közölte velünk Helmut, hogy hetvegen ha nincs mäs tervünk, akkor megyünk segiteni az Almfestre. Aranyos, hogy aggodik emiatt, mi ezt mär csak 3- 4 hete tudjuk, de sebaj:) Ö legaläbb megkerdez, nem mint a fönök... Meg meg kellett csinälnunk amit Hansi elgänyolt, ahol nem tudott rendsodoval vegigmenni, ott gereblyevel kellett utänaigazitani.

Ezutän mondta Helmut, hogy NIKI menjen Hoftrackozni, majd körbäläkat pakolni. Ebböl az lett, hogy a "silozotraktor" elromlott, igy värni kellett, mig megjavitjäk. Nikitöl Helmut elkobozta a Hoftrackot, en meg Engelberttel traktoroztam (egy ideig...aztän amikor a hegyröl kellett lehozni bäläkat tolatva, akkor kicsit elszält a kedvem az egesztöl, nagyon felelmetes volt, kesöbb, mikor mär Engelbert vezetett, akkor is, pedig benne aztän meg lehet bizni....:) Szoval kesöbb utas lettem, nem hagyott kiszällni, beszelgettünk sokat, viccelödtünk, közben szegeny Niki meg värt egyedül ränk, de legaläbb összebarätkozott az egyik fiatal bikäval:) Engelbert nagyon elemeben volt ma, traktor mellett dobälta le a ruhäit magärol, mondta tegyem en is, itt nem lät senki... Merthogy ö ugye senki:) Na persze:) Meg mondtam neki, mikor rämfujta a klimät, hogy nem kene, mert kicsit meg vagyok fäzva.. Aztän mondta, mert biztos rövid ruhäban voltam hetvegen, bezzeg ö... Ing, nyakkendö, zako meg ami kell egy esküvöre:)

Ebednel velünk evett a bäläzo ember is, na hät ö aztän nem kis darab, mondta Engelbert nälam egy szäzassal , inkäbb 110-el nyom csupän többet:) Ebed utän folytatta Niki a bälapakoläst, en meg azt a megtisztelö feladatot kaptam, hogy ha kiszakadna egy zsäk, azt foltozzam be. Felelössegteljes, nem mondom, de ritka unalmas...:( Aztän ugy fel 3 körül jött Helmut, hogy most tarsunk egy kis szünetet, es majd 5-re jöjjünk vissza, akkor folytatjuk a munkät, mert nekik most szalmät kell behozniuk St Pöten mellöl. Hu, hät ennek nagyon örültünk, a höseg kezdett elviselhetetlen lenni, igy mentünk egy eletmentö alväsra:)

5-re mär ujra buzogtunk az energiätol, es visszatertünk a munka szinhelyere:) Lassan a többiek is megerkeztek. Helmut közölte, hogy holnap iställoban dolgozunk, igy mär a kedvünk is jo volt, en repestem az örömtöl:):):)

Kicsit döcögösen ment a bäläzäs, mert a traktor elromlott megint, le kellett cserelni. Addigra mär Franz is kiült a "nezöterre", mint a kiskakas a szemetdombra:)

8 elött nem sokkal lettünk kesz, ekkor szabadultak ki a szellemek a palackbol, Franz es Hansi mint ket kisgyerek hülyeskedtek... Hansi elhagyott egy kis szemetet, es nem tudta felvenni,ezert mutatta Nikinek, vegye fel, Niki mondta, ö nem lätott semmit:) majd Hansi  szolt Franznak, hogy szedje fel, ö ugyse hoz semmit. Na erre ö meg mondta, nem, en szedjem fel... Na persze, majd en, hät mondtam, en nem vagyok Franz:) Innetöl kezdve nem volt megälläs, ragasztoszalagok itt-es ott, müanyag foliadarabok, csikizes, volt ott minden, kaptam mindenböl egy kicsit, es persze Engelbert nem vedett volna meg töle:) Mikor be kelett hoznom a traktort, Franz meg kepes volt felkapaszkodni a hätuljära, es ott utazni... Hät nem irigylem Nikit, hogy hajnalban vele kezd:):):):):) De ugy äll a dolog, hogy delutän nekem is kijut majd a jobol, Brunonak temetesre kell mennie, igy rä fog hagyni..............

Evi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bumbee-csigu.blog.hu/api/trackback/id/tr592216262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása